sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kahvia, Sienikahvia. Aamujuomaksi taikka treeniboosteriksi!


Rakas sienipäiväkirjani...

....tiedät, että harvoin nautin stimulantti kofeiinia kahvin muodossa, mutta tänä aamuna tuntui siltä, että haluan tuota niin ihanasti kehoa herättävää, eli stressihormoneja nostavan ja kehon nesteaineenvaihduntaa vilkastuttavaa juomaa nauttia. Luonnollisesti nämä stressihormonit nousevat aamulla kun ihmisen on aika herätä, joskus ne kaipaavat pientä jeesiä :)

Koska koen kofeiinin imevän kehoni kuiviin, niin muistan myös nesteyttää itseni juomalla riittävästi vettä, jossa on pieni ripaus meri-/ruususuolaa, jolloin vesi imeytyy paremmin. Tämä on tärkeä asia koska nestevajaus väsyttää itsessään!

Ja koska tämä on Sienipäiväkirja, eikä kahvipäiväkirja, niin esittelen mielenkiintoisen tuotteen, jossa on yhdistetty nämä molemmat aspektit: Lääkinnälliset sienet yleisesti ottaen emäksöivät kehoa kun kahvi happamoittaa, kahvi stimulanttina syö kehon resursseja kun sienet adaptogeenisinä tasapainottavat. Yhdistämällä nämä kaksi saadaan takuu varma herätys-efekti aikaiseksi kehossa!

Ratkaisuna on yhdistelmä pikaluomukahvia sekä Reishiä ja Cordycepsiä.
Lyhyesti kerrottuna: toimii!
http://www.iherb.com/madre-labs-cafeceps-instant-organic-coffee-beverage-3-52-oz-100-g/23428?rcode=poh172
Tähän löytyy valmis tuote nimeltä CaféCeps.
Ja sitä saa myös iHerbistä.
Sienipäiväkirjan tapana ei ole ollut aivan näin yksinkertaiset "reseptit", että laita tuosta CafeCepsiä mukiin ja menoksi, vaikka toimii se mainiosti pelkästäänkin voittaen varmasti monet pikakahvit ja automaattikahvit.

Tuunataan sitä hieman, mutta sopivan simppelisti:
Lisätään siihen Cordycepsiä ja rasvaa. Cordy antaa hyvää hormonaalista energiaa ja tukea juurikin munuaisille ja lisämunuaisille, joita kahvi stimuloi ja rasva taasen antaa ennen kaikkea makua ja tasaista energiaa. Lisää juttua rasva-kahvista.
http://www.sienikauppa.com/kayttovalmis-cordyceps-juoma-instant-cordyceps-20pss-p-52.html

Tämän aamuinen sienijuomani oli seuraavanlainen:
2,5dl kuumaa lähdevettä
1tl CaféCepsiä
1pss Instant Cordyceps
1tl Raakavoita (Le Gall)
½tl kookosöljyä, neitsyt
pieni ripaus laatusuolaa

Bonus: Lisää pussi FSF Instant Shiitaketta.

Rasvoja olisin laittanut enemmänkin, 1-2tl molempia, mutta olivat juuri loppumaisillaan niin säätelen vielä päivemmälle koska työpäivää on vielä edessä.

Lopputuloksena varsin maukas aamun herätysjuoma, joka on helppo ja nopea tehdä, virkistää varmasti sekä sisältää sopivasti rasvaa antamaan energiaa ja siten antamaan jaksamista aamupäivään ennen varsinaista päivän ensimmäistä ateriaa. Tästä juomasta saa mainion treeniboosterin lisäämällä enemmän kookosöljyä, joka on nopeasti käytettävissä oleva energia-rasva taikka suoraan MCT-öljyä, jota saa apteekista: kofeiinin, cordyn ja rasvojen avulla saat treeneistäsi enemmän irti ;)

Lopuksi vielä pieni vertailu taulukko stimulanteista ja adaptogeeneistä:

http://www.foursigmafoods.com/adaptogens-vs-stimulants
Tämän kuvan löydät osoitteesta: http://www.foursigmafoods.com/adaptogens-vs-stimulants

Energisiä hetkiä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti